OuderRaad Candea

Thema-avond op dinsdag 9 april

Op dinsdag 9 april organiseren we als Ouderraad weer onze jaarlijkse thema-avond. Ging het afgelopen jaar over “Jouw kind en zijn mobiele telefoon”, waarvoor zeer veel belangstelling is getoond, brengen we nu een algemener thema “Kind in de Knel” (soms in combinatie met Social Media) onder de aandacht. Nadere informatie volgt nog in de nieuwsbrief van maart en de andere informatiekanalen. Blijf ons volgen, zet de datum 9 april alvast in uw agenda en meld u aan, zodat u verzekerd bent van een plekje!

We zijn druk bezig met de invulling van het programma. Het wordt een interactieve avond, die zoals u van ons gewend bent, wordt verzorgd in nauwe samenwerking met school en met externe partijen. Daarvoor zijn we in overleg met de opleidingsdirecteuren om te bekijken hoe we er, net als voorgaande keren, samen met school een leerzame en leuke avond van kunnen maken.

Sexting: het gaat sneller (fout) dan je denkt!

Er zijn groepsapps waarin foto’s verspreid worden, (bijna) alle jongeren hebben er mee te maken. Weet jij als ouder of jongeren wat sexting is? Hoe ga je ermee om? Hoe maak je het bespreekbaar? Kan je je zoon/dochter hiervoor beschermen? Kom naar de voorlichtingsavond. Jongerencentrum Creon, De Rosmolen 27, 6932NA Westervoort, organiseert voorlichtingsbijeenkomsten over sexting voor ouders en leerlingen/jongeren. Dit wordt ondersteunt door Bureau Halt. De voorlichting voor de ouders vindt plaats op dinsdag 13 november, aanvang om 19:30 uur. Voor de jongeren op donderdag 22 november, aanvang 19:00 uur. Je kunt op beide data gewoon binnen lopen zonder aanmelding........... <meer.....>

Thema-avond op 6 maart 2018:
Jouw kind en zijn mobiele telefoon

Thema-avond over hoe je je kind kunt leren om verantwoord om te gaan met de mobiele telefoon.......... <meer.....>